Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji

ikone  

Naziv projekta
Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji

Prijavitelj
Varaždinska županija

Projektni partner
Dom zdravlja Varaždinske županije

Upravljačko tijelo
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Sektorski nadležno tijelo
Ministarstvo zdravstva

Posredničko tijelo razine 2
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU)

Izvor financiranja
Projekt se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014.-2020. (85%), te sredstvima prijavitelja (15%)

Razdoblje provedbe projekta
21.09.2017. - 21.03.2020.

Ukupna vrijednost projekta
12.843.834,40 kn

Ukupni prihvatljivi troškovi
12.822.834,40 kn

Bespovratna sredstva
10.899.409,24 kn

Sredstva prijavitelja
1.923.425,16 kn

Cilj projekta
Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti povećanjem dostupnosti i raznovrsnosti usluga kvalitetne primarne zdravstvene zaštite, te smanjenje upućivanja u bolnice na području Varaždinske županije kroz ulaganja u opremu i infrastrukturu pružatelja zdravstvenih usluga (liječnika Doma zdravlja i koncesionara) u djelatnosti obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije, dentalne medicine, radiologije i fizikalne medicine, te provedba aktivnosti promicanja ravnopravnosti spolova i pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

Aktivnosti u projektu
1. Opremanje koncesionara Varaždinske županije
2. Opremanje Doma zdravlja Varaždinske županije
3. Infrastrukturni zahvati na objektima Doma zdravlja Varaždinske županije
4. Promicanje ravnopravnosti spolova i pristupačnosti za osobe s invaliditetom
5. Promidžba i vidljivost
6. Upravljanje projektom i administracija

Opremanje koncesionara i nove usluge
Projektom je obuhvaćeno opremanje 32 liječnika koncesionara sljedećom opremom: stomatološke stolice sa nasadnim instrumentima za djelatnost dentalne medicine, 4D/3D ultrazvučni uređaji za djelatnost zdravstvene zaštite žena, ultrazvučni uređaji za djelatnost obiteljske medicine uz edukaciju liječnika za pružanje novih usluga (UZV abdomena, UZV vratnih organa, UZV muskuloskeletnog sustava, UZV razvojnog poremećaja dječjeg kuka, UZV lokomotornog sustava i UZV dojke), te ostala oprema za djelatnost obiteljske medicine i pedijatrije poput EKG uređaja, monitora vitalnih funkcija, spirometra, prijenosnih dopplera, holtera tlaka, holtera EKG, defibrilatore AVD, sterilizator, autoklav, kirurški setovi, pulsnioksimetri, a za djelatnost dentalne medicine i setovi za strojnu endodonciju, kompresori, polimerizacijske lampe, saug motri, te ostala oprema poput računala, pisača, stolica i sl.

Opremanje Doma zdravlja i nove usluge
Dom zdravlja Varaždinske županije ovim projektom dobiva medicinsku opremu, kao što je: digitalni RTG uređaj i ultrazvučni uređaj za radiološku dijagnostiku za RTG kabinet u Ivancu (na navedenoj lokaciji uvode se novi postupci – UZV štitnjače, UZV vrata, UZV dojki, UZV limfnih čvorova, UZV bubrega i mokraćnog mjehura, UZV abdomena), digitalni ortopan za RTG kabinet u Varaždinu, 4D/3D ultrazvučni uređaj za djelatnost zdravstvene zaštite žena za ordinacije u Varaždinu i Ivancu, CTG aparati, ginekološki stolovi za pregled, amnioskopi, kolposkopi, mikroskopi, za djelatnost fizikalne medicine i rehabilitacije multifunkcionalni aparat, tens, terapijski UZV, uređaj za magnetoterapiju, za djelatnost obiteljske medicine i pedijatrije EKG uređaji, monitori vitalnih funkcija, spirometri, biobeam lampe za kronične rane, prijenosni doppleri, holteri tlaka, holteri EKG, defibrilatori AVD, sterilizatori, aspiratori, negatoskop, oftalmoskop, pulsnioksimetri, torbe za reanimaciju, liječničke torbe, kirurški setovi, te ostala oprema poput ormara za lijekove, stolovi za pregled bolesnika i sl.

Infrastrukturni zahvati na objektima Doma zdravlja
a) Vinica, Opečka ulica 22/a:
Nadogradnja sjeverozapadne strane objekta, u novi dio smješta se ordinacija liječnika, soba sestre, sanitarni prostori za pacijente, sanitarni prostor za osobe smanjene pokretljivosti te proširenje čekaonice. Uključena i izrada energetskog certifikata.
b) Varaždin, Zagrebačka ulica 94/a:
Ugradnja osobnog dizala, adaptacija ulaza i vrata u zgradu doma zdravlja. U svrhu osiguravanja pristupačnosti za slijepe i slabovidne postavit će se natpisi na Brailleovom pismu na svim sobama unutar građevine koje će slijepima olakšati snalaženje unutar građevine i identifikaciju prostorija, te taktilna polja upozorenja i orijentacijski plan kretanja koji će slijepima olakšati kretanje unutar građevine i upozoriti ih na potencijalne opasnosti u njihovom okruženju.
c) Varaždin, Kolodvorska ulica 20:
Adaptacija stubišta i ulaza u zgradu doma zdravlja. U svrhu osiguravanja pristupačnosti za slijepe i slabovidne postavit će se natpisi na Brailleovom pismu na svim sobama unutar građevine koje će slijepima olakšati snalaženje unutar građevine i identifikaciju prostorija, te taktilna polja upozorenja i orijentacijski plan kretanja koji će slijepima olakšati kretanje unutar građevine i upozoriti ih na potencijalne opasnosti u njihovom okruženju.
d) Novi Marof, Zagorska ulica 21:
Ugradnja podizne invalidske platforme, adaptacija stubišta i ulaza u zgradu doma zdravlja. U svrhu osiguravanja pristupačnosti za slijepe i slabovidne postavit će se natpisi na Brailleovom pismu na svim sobama unutar građevine koje će slijepima olakšati snalaženje unutar građevine i identifikaciju prostorija, te taktilna polja upozorenja i orijentacijski plan kretanja koji će slijepima olakšati kretanje unutar građevine i upozoriti ih na potencijalne opasnosti u njihovom okruženju.
e) Ludbreg, Vinogradska ulica 1:
Ugradnja podizne invalidske platforme, adaptacija stubišta i ulaza u zgradu doma zdravlja.
f) Lepoglava, Trg kralja Tomislava 8:
Ugradnja podizne invalidske platforme, adaptacija stubišta i ulaza u zgradu doma zdravlja.

g) Ivanec, Varaždinska ulica 4a:
Adaptacija prilazne rampe i ulaza u zgradu doma zdravlja.
Ravnopravnost spolova: Provedba aktivnosti promicanja zdravlja vezano uz rak dojke kod muškaraca putem medija te provedba besplatnih ultrazvučnih pregleda dojke za muškarce.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće