Dom zdravlja u Lepoglavi raspolaže s novim terapijskim krevetima

Dom zdravlja u Lepoglavi raspolaže s novim terapijskim krevetima

Dom zdravlja u Lepoglavi raspolaže s novom opremom. Varaždinska županija i Grad Lepoglava zajednički su financirali nabavu dva terapijska kreveta za djelatnost fizikalne medicine i rehabilitacije, ukupne vrijednosti 28.780 kuna s PDV-om.

- Iako možda nije riječ o velikom ulaganju u financijskom smislu, ono je značajno jer se njime podiže standard pružanja usluga fizikalne medicine i rehabilitacije u Domu zdravlja u Lepoglavi, koje koriste stanovnici cijeloga lepoglavskog kraja. Riječ je o samo jednom u nizu sličnih investicija koje će provesti Dom zdravlja Varaždinske županije – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić zahvalio se ravnatelju Doma zdravlja Varaždinske županije Jurici Veroneku i zamjenici župana Silviji Zagorec na prepoznavanju potreba građana grada Lepoglave, ali i šire koji koriste usluge odjela za fizikalnu terapiju.  

- Dokazali smo da malim koracima i u zajedništvu možemo puno doprinijeti za zadovoljstvo naših građana. Nadam se nastavku ovakve dobre suradnje, a sve s ciljem da zdravstvo dignemo na najveću razinu. Na tragu toga, s radom će ovih dana započeti i jedan liječnik specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije. Time dokazujemo da domove zdravlja ne čine samo fasade i lijepe zgrade, već kvalitetni ljudi jer nam je zdravlje svih naših građana na prvom mjestu – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Dom zdravlja Lepoglava je jedna od čak 23 lokacije Doma zdravlja Varaždinske županije. 

- Cilj nam je da se svi osjećaju ugodno u prostorima Doma zdravlja i da ordinacije budu u skladu sa svim standardima. S obzirom na godinu izgradnje zgrada Doma zdravlja, kao i višegodišnjeg zanemarivanja potrebe za redovitim održavanjem, po stupanju na dužnost utvrdio sam da je gotovo svakom prostoru potrebna određena vrsta sanacije, uređenja i opremanja, odnosno obnove. Poštujući financijske mogućnosti ustanove, trudimo se izvršiti čim više radova. Dom zdravlja za prve, hitne intervencije mora osigurati oko 3 milijuna kuna, dok je u medicinsko-dijagnostičku opremu potrebno uložiti dodatnih 1,5 milijun kuna – naveo je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije dr. sc. Jurica Veronek.

Dom zdravlja u Lepoglavi posjetila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, glavna sestra, Andreja Tomašek. 

Galerija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće